Novičke

Image

Filip Flisar bo nosil slovensko zastavo

Slovenski olimpijec Filip Flisar, ki je tekmoval v smučarskem krosu bo nosilec slovenske zastave na zaključku olimpijskih iger v Pjongčangu.

Image

Današnji slovenski nastopi za pozabo

Slovenski olimpijki in olimpijca so nastopili v super kombinaciji in slalomu. Razen Ane Bucik Ferkova, Hadalin in Kranjec niso končali tekmovanja.

Image

Flisar prišel do malega finala ter osvojil 7. mesto, smučarski tekačici odlični šesti

Slovenski smučar prostega sloga Filip Flisar je osvojil končno sedmo mesto na olimpijskih igrah v Pjongčangu. Mariborčan je v malem finalu olimpijskega krosa zasedel tretje mesto za Švicarjem Arminom Niedererjem in Francozom Arnaudom Bovolento.

Image

Hokejisti izgubili odločilno srečanje za četrtfinale

Slovenska moška hokejska reprezentanca je v današnji kvalifikacijski tekmi za četrtfinale v podaljšku izgubila z Norveško z 1:2 (1:0, 0:0, 0:1, 0:1). Norveška se bo v sredinem četrtfinalu pomerila z rusko olimpijsko reprezentanco.

Image

Slovenski skakalci peti na ekipni tekmi v Pjongčangu

Norveška je prepričljivo zmagala na ekipni tekmi v smučarskih skokih na olimpijskih igrah v Pjongčangu, druga je bila Nemčija, ki je le za 3,3 točke ugnala tretjeuvrščene Poljake, četrta je bila Avstrija, Slovenija pa je bila med 12 ekipami peta.

Image

Lepo vreme v Pjongčangu dovolilo neokrnjen tekmovalni program

Končno je v Pjongčangu posijalo sonce in se je umiril veter. Sedmi dan olimpijskih iger so že nastopili smukači, veleslalomistke, tekačice na 10 km, čakamo pa še na nastop biatlonk na biatloncev na 20 km.

Image

Fenomenalni Jakov Fak do srebra na 2o km preizkušnji

Biatlonec Jakov Fak je na olimpijskih igrah v Južni Koreji Sloveniji priboril srebrno kolajno na 20-kilometrski posamični tekmi. Zaostal je le za Norvežanom Johannesom Thingnesom Boeom, ki je kljub dvema minutama pribitka Faka prehitel za 5,5 sekunde.

Image

Po moškem smuku in ženskem veleslalomu veter odpihnil tudi ženski slalomin biatlon

Močan veter še vedno povzroča velike preglavice v Pjongčangu Zaradi vetra so danes odpovedali slalom alpskih smučark. Odpadli slalom bodo skušali izpeljati v petek. V četrtek ostajata na sporedu moški smuk in ženski veleslalom. Odpadla je tudi tekma žensk v biatlonu na 15 km.

Image

Hokejisti olimpijski turnir pričeli z zmago

Slovenska hokejska reprezentanca je na olimpijskih igrah v Južni Koreji v prvem krogu predtekmovalne skupine B presenetljivo premagala ZDA s 3:2 (0:1, 0:1, 2:0; 1:0).

Image

Hadalin osmi v superkombinaciji, odličen nastop Anamarije Lampič, deskarja v snežnem kanalu izpadla

Marcel Hirscher je novi olimpijski prvak v alpski kombinaciji na zimskih olimpijskih igrah. Avstrijski šampion je upravičil status favorita ter v Pjongčangu osvojil svojo prvo zlato kolajno na olimpijskih igrah. Slovenci se niso vmešali v boj za kolajne. Najboljši med njimi je bil Štefan Hadalin na osmem mestu. Odličen nastop je uspel Anamariji Lampič; bila je osma v olimpijskem sprintu.

Image

Danes so se v olimpijski areni borili biatlonci, skakalke in deskarka na snegu

Anja Eržen na 10 km zasledovalni tekmi in fantje na 12.5 km razdalji so današnje tekme končali povprečno. Pravega zadovoljstva med njimi ni bilo zaznati. Podobno velja tudi za deskarko Kajo Verdnik. Lepša slika je bila zvečer, ko so olimpijski nastop končale skakalke.

Image

Jakov Fak v svojem prvem nastopu triindvajseti

Biatlonci so opravili prvo tekmo letošnjih olimpijskih iger v Pjongčangu. V zahtevnih razmerah, zelo hladnem vremenu s spremenljivimi sunki vetra so v sprintu le redki ohranili povsem mirno roko in zadeli vse tarče. Novi prvak Arnd Peiffer je bil med njimi, Jakov Fak je z dvema zgrešenima streloma končal na 23. mestu.

Image

Olimpijska kampanja ''Junaki ledu in snega''

Ko je sredi poletja nekaj senc hušknilo v planiško podzemlje, so redke priče po njihovi opravi za trenutek pomislile, da se bo morda naslednja sezona Igre prestolov snemala pod Poncami. A ko so bolje pogledali, so za mojstrsko masko in bojevniško opremo Ane Lazovske prepoznali junake snežnih strmin, med njimi tudi dobitnika olimpijske kolajne, letalca Petra Prevca in alpsko smučarko Ilko Štuhec, pa biatlonca Jakova Faka in kros smučarja Filipa Flisarja.

Image

Kvalifikacije za nastop na mali skakalnici

Vsi štirje slovenski skakalci so se uvrstili na na olimpijsko tekmo na mali skakalnici. A kakšnega posebnega zadovoljstva kvalifikacije v slovenski tabor niso prinesle.

Image

V Južno Korejo prispeli slovenski hokejisti in smučarka Meta Hrovat

IZ Ljubljane preko Frankfurta v Seul so danes dopoldan prispeli slovenski hokejisti. Oblečeni v uradno opremo slovenske olimpijske reprezentance so vzbujali poglede občudovanja mimoidočih na mednarodnem letališču Incheon.

Image

V olimpijski vasi plapola slovenska zastava

Simpatična slovesnost, imenovana TWC ali Team Welcome Ceremony, ki je bila danes ob 17. uri po tukajšnjem času, v mednarodnem delu olimpijske vasi je ostalim prebivalcem vasi simbolično sporočila, da je v njej vsak dan več olimpijcev iz Slovenije.

Image

Olimpijska reprezentanca Slovenije vsak dan bolj številna

V olimpijsko vas v Pjongčangu so danes prispeli smučarski skakalci, v naslednjih urah pričakujemo še skakalke in tekaški del reprezentance.

Image

V južni Koreji so že tudi alpinci in deskarji

V olimpijskih vaseh, tako v Pjongčangu kot v Gangeongu je iz ure v uro več športnikov z vsega sveta. Tudi slovenska ekspedicija je vsak dan številčnejša. Danes so prispeli alpinci in deskarji.

Image

Prispel je tudi vodja olimpijske reprezentance Slovenije

Pet dni pred slavnostno otvoritvijo zimskih olimpijskih iger v Pjongčangu je na prizorišče, natančneje v olimpijsko vas, prispel tudi vodja olimpijske reprezentance Slovenije Franci Petek.

Image

Pred zimskimi olimpijskimi igrami v Pjongčangu

Teden dni pred slovesno otvoritvijo zimskih olimpijskih iger v Pjongčangu so ekstremne temperature pokazale prijaznejši obraz, prvi športniki pa že prihajajo v olimpijski vasi.

Image

Cas preklical dosmrtne suspenze 28 ruskim športnikom

Mednarodno športno razsodišče Cas je preklicalo dosmrtne dopinške suspenze 28 ruskim športnikom, ki jih je po dopinški aferi na olimpijskih igrah v Sočiju 2014 suspendiral Mednarodni olimpijski komite. Nekateri od njih bi tako lahko nastopili že na bližnjih zimskih igrah v Pjongčangu.

Image

Olimpijska reprezentanca Slovenije se predstavi

V ponedeljek, 29.1.2018 smo v Grand hotelu Union predstavili olimpijsko reprezentanco Slovenije, ki nas bo zastopala na prihajajočih zimskih olimpijskih igrah v Pjongčangu.

Image

Peter Prevc 12. na mali skakalnici

Prvega dne zimskih olimpijskih iger smo že dočakali dva slovenska nastopa; Peter Prevc je bil na mali skakalnici 12., sankač Tilen Sirše je, po dveh opravljenih vožnjah, na zadnjem mestu.

Image

Mok 15 "rehabilitiranim" Rusom zavrnil nastop na ZOI

Mednarodni olimpijski komite je danes zavrnil izdajo posebnega povabila za nastop na zimskih olimpijskih igrah v Pjongčangu 13 ruskim športnikom in dvema trenerjema, ki jim je Mednarodno razsodišče za šport v četrtek ukinilo doživljenjsko prepoved nastopanja na igrah.

Image

Prvi slovenski športniki v olimpijski vasi

Biatlonska ekipa in strokovno vodstvo na čelu z glavnim trenerjem Tomasem Kosom je prispela v olimpijsko vas v turističnem resortu Alpensia.

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji